Politika privatnosti

Uvod 

Ova politika privatnosti ("Politika privatnosti") uređuje Vaše korištenje web stranice kojom upravlja MIDF ("web stranica") i propisuje način na koji MIDF koristi i obrađuje Vaše lične podatke koje ste nam dali putem web stranice. 

Opšte 

U namjeri da Vam omogućimo korištenje ove “web stranice”, te ukoliko je potrebno, i dodatne informacije, kao i da ispunimo svoje pravne i regulatorne obaveze, MIDF Vas mora zamoliti da date određene informacije o sebi.

Ova Politika privatnosti opisuje lične podatke koje prikupljamo o Vama kao i kako se te informacije koriste. 

Korištenjem naše web stranice ili dostavljanjem svojih ličnih podatake na istu, pristajete na uslove i slažete se sa istim, ove Politike privatnosti i dajete izričiti pristanak i slažete se da koristimo Vaše lične podatke na način utvrđen u ovom dokumentu. Ako se ne slažete sa uslovima ove Politike privatnosti, molimo Vas da se ne prijavljujete za korištenje web stranice. 

Fond za razvoj lokalne infrastrukture, sa sjedištem na adresi  Boulevard Royal 14, L-2449 Luxembourg, registrovan u Registre de Commerce et des Sociétés, Luksemburg,  pod registarskim brojem B0174243, je pravno lice koje je odgovorno za prikupljanje i obradu Vaših ličnih podataka. 

Kao rezultat, korištenje Vaših ličnih podataka od strane MIDF-a podliježu Luksemburškim zakonima i propisima o zaštiti podataka, sa izmjenama i dopunama istog, i regulatornom nadzoru Komisije Commission Nationale pour la Protection des Données (“CNPD”), sa sjedištem na adresi Avenue du Rock'n 'Roll 1, L-4361 Esch-sur-Alzette. 

Mi prikupljamo informacije koje ste nam učinili dostupnim prilikom popunjavanja kontakt obrazca na ovoj web stranici. Takve informacije mogu se sastojati od, ali se ne ograničavaju na, Vaše ime, e-mail adresu, broj telefona i bilo koje druge lične podatke koje se odlučite uključiti na kontakt obrazac.

Ove informacije su nam potrebne da Vas možemo kontaktirati kako bi Vam pružili usluge ili dodatne informacije koje zahtijevate, a u skladu s našim pravnim i regulatornim obavezama, ili radi izvršenja i primjene MIDF uslova korištenja.

Ove informacije se prikupljaju za primarnu svrhu omogućavanja Vama da primite usluge i informacije koje zahtijevate, ali se može takođe koristiti i u marketinške svrhe. Možemo Vas takođe kontaktirati radi povratnih informacija o uslugama koje pruža MIDF, istraživanja tržišta  ili druge istraživačke svrhe. Ako odlučite da više ne želite da primate poštanske pošiljke i/ili elektronsku poštu od strane nas ili naših davalaca usluga, obavijestite nas slanjem e-maila ili pišite na našu adresu sa informacijom da više ne želite da primate pošte i/ili elektronsku poštu. U tom slučaju, molimo Vas da nam dostavite tačan naziv/ime, poštansku adresu, i/ili elektronsku adresu. Mi ćemo osigurati da se Vaše ime ukloni iz naše liste za slanje elektronske pošte.

Osim toga, mi prikupljamo određene tehničke informacije (putem korištenja „cookies“), kada pretražujete web stranice kao što su IP-adresa, internet pregledači, kao i informacije o Vašoj posjeti, u cilju  administriranja i poboljšanja web stranice kao i kao njenog sadržaja.

Vaši podaci će biti čuvani, dok god je to potrebno za svrhu za koju su prikupljeni i/ili do vremenskog roka do kog smo dužni, prema važećim zakonskim propisima o zadržavanju podataka.

Osim toga, Vaši lični podaci mogu se koristiti i/ili otkrivati trećim licima ukoliko je potrebno ili zakonski neophodno na osnovu  javnog interesa ili za uspostavljanje, provođenje ili odbranu pravnog zahtjeva. 

Cookies 

„Cookies“ su male datoteke podataka koje se nalaze na vašem računaru i omogućuju nam da Vas prepoznamo kao korisnika, ukoliko ponovo koristite web stranicu koristeći isti računar i pretraživač. 

Slobodni ste da isključite „cookies“ u postavkama web pretraživača, ali to može ometati vaše efikasno korištenje naše web stranice. 

Mi možemo postaviti i koristiti, bilo neposredno ili preko treće strane davaoca usluga, „cookies“ za statističke podatke i analize o upotrebi web stranice. 

Ovakvi „cookies“ sačuvani podaci ili pristup informacijama u Vašem terminalu služe za procjenu broja jedinstvenih posjetioca, te analizi korištenje naše web stranice kao i za pronalazak i praćenje website navigacije. Ovi alati se koriste za poboljšanje kvaliteta naše web stranice i prikupljanje podataka na osnovu zahtjeva web stranice, Vašeg web pregledača (npr tip, jezik, verzija, postavke) i Vašeg operativnog sistema.

Ovi „cookies“ su setovani da isteknu nakon perioda od najkasnije dvanaest mjeseci. Informacije prikupljene u toku Vaše posjete web stranici će biti pohranjeni i anonimno obrađeni. Svaki takav statistički podatak može se otkriti trećim licima samo u skladu s "Politikom otkrivanja informacija trećim stranama" klauzulom u nastavku.

Kada koristite naše web stranice, možete naići na cookies od strane trećih strana nad kojima nemamo kontrolu i nismo odgovorni za korištenje istih. 

Otkrivanje informacija trećim stranama 

Vaše lične podatke možemo proslijediti ka dobavljaču usluga u cilju da Vam pružimo usluge koje ste zatražili, kao i kako bi Vam pružili informacije koje bi mogle biti od interesa za Vas ili za obavljanje istraživanja tržišta. Lični podaci mogu se otkriti i drugim davaocima usluga trećim stranama kako bi se odgovorilo na Vaše zahtjeve ili upite, gdje ove stranke djeluju kao podizvođači MIDF-a i mogu obrađivati Vaše lične podatke u naše ime.

Da bi bili u skladu sa zakonskim ili regulatornim obavezama i zahtjevima, lične informacije mogu se otkriti za provedbu zakona, regulatorne, vladine agencije, ili drugim trećim stranama, kao što je propisano važećim zakonima i propisima.

Zavisno od lokacije primalaca ličnih podataka koje smo prikupili od Vas u kontekstu gore opisanih objava, Vaši lični podaci mogu se prenijeti na zemlje izvan evropske ekonomske zone koje ne pružaju isti nivo zaštite Vaših ličnih podataka. Prihvatanjem ove politike privatnosti ili davanjem svojih ličnih podataka, izričito pristajete na transfer Vaših ličnih podataka u takve zemlje, ukoliko je potrebno.

Možete zatražiti kompletnu listu primaoca podataka i njihove lokacije, kao i vrste ličnih podataka koji se mogu objelodaniti od strane MIDF, koji mogu sadržavati informacije o Vama u cilju pružanja usluge. 

Linkovi 

Da bi Vam olakšali korištenje, ova web stranica može sadržavati linkove na druge web stranice. Takvi sajtovi su izvan naše kontrole i upravljaju vlastitim izjavama privatnost i mi nismo odgovorni za njihov rad. Ako koristite takve linkove, trebate se posavjetovati o politikama privatnosti objavljenim na tim web stranicama, prije otkrivanja Vaših ličnih podataka. 

Pristup informacijama 

U svakom trenutku, imate pravo pristupa i ispravljanja bilo kojih ličnih podataka koje ste nam povjerili. Ukoliko želite, da biste ostvarili svoje pravo na pristup ili ispravku Vaših ličnih podataka, ili imate bilo kakvih pitanja ili zabrinutosti u vezi sa Vašom privatnosti dok koristite ovu web stranicu, kontaktirajte web master-a usluga koristeći opciju "Kontakt".

U svim slučajevima ćemo tretirati zahtjev za pristup informacijama ili promjenu podataka u skladu sa važećim zakonskim zahtjevima. 

Sigurnost informacija 

Iako posjedujemo razumne komercijalne tehnološke standarde i operativne sigurnosti ove web stranic, kao i odgovarajuće tehničke i organizacione mjere kako bi zaštitili Vaše lične podatke od neovlaštene ili nezakonite obrade i slučajnog gubitka, uništenja ili oštećenja, ne možemo u potpunosti kontrolisati i stoga ne možemo biti odgovorni za sve prekide, upade, greške, gubitke podataka ili bilo koje druge smetnje vezane za korištenje ove web stranice uzrokovane kršenjem sigurnosti. 

Izmjene Politike privatnosti

S vremena na vrijeme je moguće da dođe do izmjene ove Politike privatnosti, ili dopune iste, ukoliko budemo smatrali da je isto potrebno, po vlastitom nahođenju. Kada se dese promjene ove Politiku privatnosti, biće izmijenjen datum revizije na vrhu ove stranice, a takva izmijenjena ili dopunjena Politika privatnosti će biti na snazi za Vas i Vašu informaciju od navedenog datuma revizije. Pozivamo Vas da povremeno pregledate ovu Politiku privatnosti da biste bili informisani o zadnjoj verziji.